Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Regionalna energetska agencija Sjever sklopili su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “One Sun Connecting North and South” koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe PROGRAMA „ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE“.

Nositelj projekta je Regionalna energetska agencija Sjever, a Grad Koprivnica sudjeluje kao Projektni partner, javljaju iz gradske uprave.

– Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti i iskoracima u održivom razvoju desetljećima. S ovime, s jedne strane pokazujemo koliko štitimo okoliš, a s druge strane s proaktivnim politikama, zahvaljujući kvalitetnim timovima koje imamo unutar Gradske uprave, doprinosimo tome da dižemo energetsku učinkovitost i neovisnost na još veću razinu – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić nakon potpisanog sporazuma.

Predmet projekta je izvedba fotonaponskih elektrana na krovovima škola Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovne škole „Braća Radić“ i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Ukupna vrijednost Projekta je milijun eura. Ukupni troškovi za Grad Koprivnicu iznose oko 125 tisuća eura, dok je iznos bespovratnih sredstava oko 105 tisuća eura.

Razdoblje provedbe je od 1. lipnja 2022. godine do 30. travnja 2024. godine.