Provedba projekta “Zaželi – ostani u domu svom” započela je 1.ožujka 2024., a prijavljen je na Poziv Zaželi – prevencija institucionalizacije.

Projekt je vrijedan 1.275.000,00 eura, a provodit će se do 28.02.2027. Projektom je planirano zapošljavanje 25 osoba koje će kroz period od 34 mjeseca pružati pomoć i njegu za ukupno 150 starijih i nemoćnih osoba. Od tih 25 osoba 3 osobe će biti zaposlene u CK Rab te će na svojem području brinuti o starijim i nemoćnim osobama, dok će 22 osobe raditi na području nadležnosti Gradskog društva Crvenog križa grada Vrbovca.

Jelena Mucko, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Vrbovca naglasila je kako u prethodne tri faze naglasak je bio na zapošljavanju teže zapošljivih žena, a u ovoj četvrtoj fazi naglasak je na odabiru korisnika kojima se pomoć i njega pruža.

“Što se tiče zapošljavanja, možemo zaposliti i muške osobe ukoliko procijenimo da mogu pružati adekvatnu pomoć starijima i nemoćnima. Postupak odabira korisnika je zahtjevniji jer za svaku osobu treba prikupiti određenu dokumentaciju što ponekad nije jednostavno zbog otežane pokretljivosti starijih osoba.”-rekla je Mucko.

Zagrebačka županije te Grad Rab i općina Lopar financirat će neoporezive primitke za sve zaposlene osobe sa svojeg područja jer su svjesni važnosti skrbi o starijima ali i poteškoćama u pronalasku kvalitetnih kadrova koji mogu i znaju brinuti o starijim osobama.

IMG-20240229-WA0006