U Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec održana je prezentacija mapirane karte i humanitarne aplikacije za gradove i općine te prezentacija i predstavljanje Humanitarnog portala.

Riječ je o provedbi daljnjih aktivnosti cjelokupnog projekta “Misli globalno, djeluj lokalno”. Time se jačaju kapaciteti OCD-a i pružaju učinkoviti odgovori na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Civilnog stožera s područja Zagrebačke županije, načelnici općina te Partneri projekta HCK DCK Zagrebačke županije, dok su samu prezentaciju održali predstavnik informatičke tvrtke koja je izradila aplikativna rješenja Vedran Damjanović te voditeljica projekta Jelena Mucko.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko ističe:

– Tijekom prezentacije naglasak je stavljen na funkcionalnosti ovakvog inovativnog rješenja kojim će se Hrvatski crveni križ i Gradsko društvo CK Vrbovec koristiti prilikom svih važnijih humanitarnih akcija kao i u slučajevima distribucije donacija na području grada Vrbovca te okolnih općina. Istodobno aplikacijom će biti omogućena provjera statusa svakog potencijalnog primatelja donacije, tj., da li zadovoljava uvjete ili ne.  Ovo je inovativno rješenje jedinstveno na području RH, za njegovu potpunu implementaciju na području Zagrebačke županije te ostalih regija bit će potrebna daljnja suradnja svih dionika projekta kao i predstavnika JLS-a.

Svi sudionici prezentacije izrazili su svoje zadovoljstvo prezentiranim, te dali podršku za daljnji rad i implementaciju aplikativnog rješenja.

20230926_130200 IMG-20230926-WA0000 IMG-20230926-WA0002 IMG-20230926-WA0005