Uskoro počinje realizacija ugovora za organiziranje poludnevnog boravka za osobe starije životne dobi u Vrbovcu. Poludnevni boravak će organizirati Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec.

Ministar rada, mirovinskog osiguranja, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je ugovore za pružanje usluge poludnevnog boravka za osobe starije životne dobi, CK Vrbovec za 35 korisnika, a CK Križevci za 20.

Jelena Mucko, ravnateljica GDCK Vrbovec ističe:

-Organiziranje poludnevnog boravka je još jedan način kako bi se život starijih učinio kvalitetnijim, sadržajnijim i kako bi se produljio njihov samostalan život u vlastitom domu. Usluga poludnevnog boravka realizira se temeljem uputnice nadležnog Zavoda za socijalni rad. Izgradnja zgrade Crvenog križa obuhvaćala je stvaranje uvjeta za pružanje socijalnih usluga za starije osobe, odnosno usluge dostave obroka, usluge pomoći u kući i organiziranje poludnevnog boravka.

Sve te usluge, uz uslugu prijevoza, dodaje Mucko, doprinose olakšavanju života starijih u njihovom vlastitom domu, odnosno odgađanju njihovog zbrinjavanja u domove za starije, što je u konačnici i bio cilj infrastrukturnog ulaganja.

Ovim ugovorom zaokružili smo jednu cjelinu koja će uvelike olakšati funkcioniranje Crvenog križa s redovitim prihodima za brigu o starijim osobama – zaključuje Mucko.

IMG-20231009-WA0008 (1)

IMG-20231009-WA0007 (1)