Gradsko društvo CK Koprivnica: ‘Projektom ‘Paketić spasa’ pomogli smo 400 obitelji u 11 općina’

1. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradsko društvo CK Koprivnica: ‘Projektom ‘Paketić spasa’ pomogli smo 400 obitelji u 11 općina’


Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, atemeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobrenoje 64.000 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projektaje poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 općina, a ugovorom su odobrena sredstva za 400 paketakoje su na kućne adrese korisnika zajamčene minimalne naknade, dostavili predsjednici općinskih društava Crvenog križa i volonteri u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica.

Paketi su obuhvaćali osnovne prehrambene namirnice (brašno, ulje, sol, šećer, riža, tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) te šampon, sapun. prašak za rublje i toaletni papir.

S obzirom da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt Paketić spasa pridonioje dodatnoj pomoći u hrani stanovnicima s područja 11 općina čije djelovanje pokriva GDCK Koprivnica, kojima ćemo barem malo olakšati ovu tešku svakodnevnicu, te na taj način uljepšali uskrsne blagdane onima koji su u potrebi.

Facebook Comments