Nažalost, pozitivan sam na COVID-19 (danas mi je 6. dan). Iako od same pojave virusa nisam napisao ni jedan status niti iznosio mišljenje imam potrebu to danas, objavio je na svojoj Facebook stranici Damir Lacković, SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Đurđevca.

Vijećnik je opisao što mu sve događalo od početka bolesti.

Redom:
– prvi simptom (iako nisam bio ni svjestan) je bio ekstremni umor
– kasnije su došli simptomi kao kad imate upalu sinusa
– drugi dan je započeo sa gubitkom okusa i mirisa (čarape od dan prije ne smrde, hm), opća dezorijentacija i bolovi praćeni sa laganom temperaturom

– kasnije se pojavljuje bol u prsima i manjak kapaciteta pluća (telefonski razgovor ili šetnja od kutne do kuhinje je veći izazov)
– najgora možda stvar oko svega je da imate “valunge” – čas ti je super, čas loviš zrak kao da ti je kapacitet pluća smanjen 80%
– uživanje brisa za test je malo neugodno, ali neugodnije je dok te doktor zove navečer i kaže “pozitivni ste”.

Ukratko, nije baš onako kako pojedinci pričaju da je to obična prehlada već nešto kao kombinacija žestoke upale sinusa i pluća + kao da te netko premlatio. Meni je drago ako su pojedinci imali blage simptome, ali ja nisam COVID-19 doživio na taj način, istaknuo je Damir Lacković i napomenuo kako je u trenutku dok je počeo osjećati prve simptome, zajedno s obitelj završio u samoizolaciji.

-Bio sam kontakt oboljelog kojem je došao rezultat testa toga dana. Prva stvar koja mi je bila na pameti jesam li zarazio možda nekog. Na sreću, ni jedan od mojih kontakata nije razvio simptome.

Uglavnom, što sam htio reći – možda smatrate da je to sve teorija zavjere ili posljedica 5G mreže – živite u zabludi. Bolest postoji i nažalost cirkulira više nego smo svjesni. Posljednjih nekoliko dana sve više čujem o poznanicima koji su oboljeli ili su u fazi oporavka. Eto, sad znam odgovor na pitanje “znam li nekoga tko je imao koronu”.

Budite pametni – nije sitnica i može netko stariji i bolesniji u obitelji nastradati. Nije vrijeme da se igramo heroja jer nije vrijeme za to. Budite heroj i nemojte biti pozitivni, bar što se tiče COVID-19 virusa – napisao je Lacković.