Zagrebački gradonačelnik i predsjednik 365 Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić došao je večeras u Vrbovec pozdraviti nove članove stranke. Naime, u Bandićevim redovima od danas su dva nova vijećnika, vrbovečki gradski vijećnik Dražen Sudinec i općinski vijećnik Matej Leljak Preseke

Tiskovna konferencija održana je u vrbovečkom hotelu Bunčić, a nazočili su joj predsjednik vrbovečkog HDZ-a Damir Tomljenović, predsjednik vrbovečke organizacije Stranke rada i solidarnosti Tomislav Puđa, glavni tajnik Stranke rada i solidarnosti Dalibor Bastalec, županijski predsjednik Stranke rada i solidarnosti Zvonko Kunić i brojni članovi i simpatizeri stranke.

Uvodne pozdravne riječi rekli su Tomislav Puđa i Dalibor Bastalec, a onda je govor održao vrbovečki gradski vijećnik Dražen Sudinec koji je naveo razloge zašto iz Reformista prelazi u stranku Milana Bandića.

-Bio sam predsjednik vrbovečkih Reformista, jedno vrijeme i županijski predsjednik i regionalni tajnik. Prelazak iz stranke u stranku nije u javnosti popularan, ali Reformisti su se opredjelili da budu pretežito regionalna stranka, stranka sjevera, najviše u Varaždinskoj županiji.

Nema smisla biti u stranci koja nema svoj fokus na Vrbovec i Zagrebačku županiju. U političkom radu smo uvijek bili fokusirani na projekte i rezultate u javnom sektoru, izgradnji infrastrukture i komunalne  strukture i svemu što pridonosi bolitku grada Vrbovca. Već sam 19 godina u politici, a po struci sam diplomirani inženjer strojarstva. Radim kao konzultant, a bio sam i direktor Komunalca u Vrbovcu gdje smo u suradnji s HDZ-om spriječili zatvaranje našeg odlagališta otpada – kazao je Sudinec i dodao kako se u tom sektoru ništa nije dogodilo od vremena kako on više nije direktor Komunalca.

-Važno nam je da je u ovoj stranci predsjednik fokusiran na projekte i iskazao je interes da sudjeluje u razvoju svih općina i gradova Zagrebačke županije. Velike stranke na nacionalnoj razini poput HDZ-a i SDP-a nas ne zanimaju.

Gospodin Bandić ima ambiciju stvoriti veliku stranku na nacionalnoj razini, a onda i mi vidimo svoje mjesto i želimo dati svoj doprinos. Vrbovčani znaju da sam ja direktan oporbeni vijećnik i da govorim otvoreno o svim problemima i da imamo gradonačelnika Denisa Kralja iz SDP-a koji je dobio izbore samo zato što su svi bili protiv HDZ-a. Stvorio si je imidž poštenog gradonačelnika zasnivajući sve svoje projekte djelomično ili potpuno na neistinama.

Od stranke želimo da se dobiju informacije, jer je rad Gradske uprave netransparentan. Danas ne možete dobiti informacije, ne pišu se dobro zapisnici sa sjednica Gradskog vijeća – kazao je Sudinec i dodao kako se nada da će im stranka pomoći da do građana dođe prava istina.

Općinski vijećnik Mate Leljak dodao je kako se nada velikoj podršci i suradnji sa stranačkim kolegama.

Gradonačelnik i predsjednik stranke Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je u Vrbovcu s novim stranačkim kolegama. -Svaki dan rastemo, sve smo jači i prilaze nam članovi predstavničkih tijela. Pripremit ćemo se da za dvije godine preuzmemo odgovornost i da Vrbovec krene još bolje.

Na ovome radimo pola godine, danas smo to obznanili i idemo delati. Sve one kvalitetne ljude koji žele raditi nećemo ispustiti diljem Hrvatske. Ovo je početak jedne dobre priče koja će rezultirati s više odgovornosti i rada Preseke i Vrbovca. s nama su ljudi koji rade, koji imaju svoje radno mjesto, nisu uhljebi i takvim ljudima hvala od srca – poručio je Bandić.

prigorski.hr