Direktor Gradske plinare Zagreb Miroslav Živko u ponedjeljak je podnio ostavku, nakon čega je na njegovo mjesto imenovan Goran Popović na razdoblje od šest mjeseci, odnosno do izbora novog direktora putem javnog natječaja, izvijestio je Zagrebački holding.

Živko je razriješen s dužnosti direktora Uprave na vlastiti zahtjev te će po isteku otkaznog roka karijeru nastaviti izvan Gradske plinare, navodi Holding u priopćenju. Mediji su objavili da je odluku o ostavci Živko uputio zaposlenicima Gradske plinare putem e-mail poruke, bez navođenja razloga za ostavku.

>>Direktor Gradske plinare Zagreb podnio ostavku – Prigorski.hr

Spekulira se da bi razlog Živkove ostavke mogao biti kredit od 240 milijuna eura, koji je odobrila Gradska skupština, u koji su kao sudužnici uključena tri gradska poduzeća: Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb – Opskrba te Vodoopskrba i odvodnja. Prema tvrdnjama jednog člana Nadzornog odbora (NO) Gradske plinare Zagreb, NO nije dao suglasnost na kredit jer Živko kao direktor nije potpisao tu odluku.

Iz Holdinga je priopćeno da je na današnjoj sjednici Skupštine društva Gradske plinare Zagreb d.o.o. donesena odluka kojom se na mjesto direktora imenuje Goran Popović na razdoblje od šest mjeseci, odnosno do izbora novog direktora Uprave putem javnog natječaja.

Popović je diplomirani inženjer strojarstva s bogatim menadžerskim iskustvom, ponajprije u investicijama i održavanju. Karijeru je gradio u Atlantic Trade d.o.o., Merkantile d.d. i drugim društvima, a od svibnja 2022. godine zaposlen je kao nadležni rukovoditelj poslova upravljanja projektima na razini društva Zagrebački holding d.o.o.