Još jedna lijepa vijest stigla je u Gradsku knjižnicu Đurđevac.

Nakon što je Ministarstvo kulture i medija početkom godine odobrilo financiranje čak sedam programa koje knjižnica provodi sa svojim korisnicima, sada je stigla i obavijest da je knjižnica uspješno osigurala i dodatnih 3 tis. eura za projekt Mreža malih slobodnih knjižnica koji podrazumijeva postavljanje malih slobodnih kućica – knjižnica u prigradskim naseljima Grada Đurđevca.

Ovim projektom knjižnica želi izaći izvan prostora knjižnice, posjetiti prigradska naselja Grada Đurđevca i doprijeti do malih zajednica kojima je knjiga teže. Uz kućice planirane su i razne dodatne aktivnosti poput čitateljskih izazova, radionica i pričaonica kojima će djelatnice Gradske knjižnice uveseljavati djecu i odrasle na otvorenom.

Stanovnici prigradskih naselja će uskoro moći slobodno zaviriti u kućice u kojima će za početak biti slikovnice, dječje knjige, knjige za mlade te beletristika za odrasle, uzeti knjigu koja im se sviđa, a kad je pročitaju vratit će je u kućicu. Usluga posudbe knjiga je besplatna za sve.

Cilj ovog hvalevrijednog projekta je promicati pismenost i ljubav prema čitanju te povećanje dostupnosti knjiga ljudima različite dobi i financijskih mogućnosti.