Čelni čovjek Priboja Lazar Rvović, njegov zamjenik Saša Vasilić te predsjednik pribojske Skupštine Boris Mrdović upriličili su prijem križevačkom gradonačelniku Mariju Rajnu, a istaknuto je kako će se suradnja ova dva grada još više intenzivirati.

Križevački gradonačelnik i potpredsjednik Udruženja gradova na razini Europske unije “Energy Cities” Mario Rajn rekao je kako mu je drago što se Priboj pridružio udruženju kao prvi član iz Srbije. -Iznimno mi je drago da zajedničkim naporima i suradnjama koje su krenule prošle godine, prvenstveno u smjeru energetike, nastojimo zajedno se razvijati. Kao Grad Križevci nastojimo pokazati primjere dobre prakse u solarizaciji, ali isto tako i pratiti projekte koji se ovdje događaju i mogu kazati da su najveći na razini regije.

Priboj cijelom udruženju može donijeti kvalitativni iskorak i dodatna znanja koja će svima biti od velike vrijednosti na području zapadnog Balkana – kazao je Rajn.

Dsc 5770

Saša Vasilić rekao je kako mu je posebno drago što je gradonačelnik Križevaca i potpredsjednik Udruženja “Energy Cities” u Priboju. -Udruženje okuplja lokalne samouprave širom Europe. Priboj pristupa ovoj asocijaciji i ubuduće će biti zajedno s lokalnim samoupravama širom Europske unije i radit će na energetskim projektima koji su bitni za naše stanovnike.

Posebno nam je bitno što nam gradonačelnik Mario Rajn i Križevci pružaju podršku. U prethodnom periodu Križevci su napravili veliki iskorak u iskorištavanju sunčeve energije i solarnih sustava. Križevci su lokalna samouprava koja je primjer drugima širom Europe i siguran sam da ćemo napraviti dosta dobrobiti našim građanima. Mi ćemo iz lokalnog budžeta predvidjeti ozbiljne subvencije, a koristit ćemo i subvencije koje je predvidjela Vlada Republike Srbije – rekao je Vasilić i dodao kako su razgovarali i o razmjeni djece iz Priboja i Križevaca u njihova ljetovališta.

Priboj ima ljetovalište u Crnoj Gori, a Križevci na Pagu i postajemo primjer suradnje lokalnih samouprava iz Hrvatske i Srbije – zaključio je Vasilić.