Gradonačenik Kralj predao DVD-u Celine specijalni alat

29. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradonačenik Kralj predao DVD-u Celine specijalni alat


Vatrogasci Celina održali su 65. redovnu godišnju skupštinu. Čelništvo Društva podnijelo je izvješća o prošlogodišnjem radu.

Predsjednik Zlatko Vranko ml., zapovjednik Davor Ivelić, blagajnica Ivana Sohora, tajnica Anica Vrbnjak i Mladen Beck predsjednik Nadzornog odbora. Skupština kojoj je predsjedavao Matija Vuljanković prihvatila je izvješća.

To je prva održana skupština u Vatrogasnoj zajednici grada Vrbovca, nakon što je Nacionalni stožer Civilne zaštite popustio mjerama o sprečavanju koronavirusa.

Skupštini su bili nazočni: Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca, Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice grada i Marjan Čerkez zapovjednik Vatrogasne zajednice grada.

Društvo broji 49 članova, među kojima su 32 odrasla vatrogasca i 17 djece i mladeži.

Oni su prošle godine imali 10 intervencija, od čega su šest puta sudjelovali u saniranju posljedica prometnih nesreća.

Vatrogasci Celina od 1991. sudjeluju u spašavanju nastradalih u prometnim nesrećama. U tom vremenu imali su preko 240 intervencija (godišnje desetak) i spasili su mnoge živote unesrećenim sudionicama u prometu.

Da bi bili što efikasniji u izvršavanju zadaća spašavanja unesrećenih sudionika u prometu, vatrogasci Celina i stručno su osposobljeni. Pokrivaju više od 220 kilometara prometnica grada i susjednih općina (Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec i brza cesta Sv. Helena Vrbovec).

Denis Kralj uručio im je specijalni alat za tehničke intervencije: škare , razupor i hidraulični cilindar.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments