Gradonačelnik Šimunić: ‘HDZ-ova vlast u 4 dana je s računa grada isplatila gotovo pola milijuna kuna’

6. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Intervjui Gradonačelnik Šimunić: ‘HDZ-ova vlast u 4 dana je s računa grada isplatila gotovo pola milijuna kuna’

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL


Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja, u intervjuu za RTL.hr govorio je o prvih 100 dana na čelu grada

“Možemo li se čuti malo kasnije? Policija mi dolazi u ured”, tako je u petak počeo razgovor RTL-ovih novinara s Viktorom Šimunićem, gradonačelnikom Oroslavja.

Dolazak policije, objasnio je, nema veze s nikakvim aferama, ponajmanje s onom “Kaj bi štel biti” kojom je Šimunić razotkrio HDZ-ovca Žarka Tušeka koji ga je pokušavao potkupiti raznim funkcijama u kleti bivšeg gradonačelnika Emila Gredičaka.

Naime, u skladištu mrtvačnice, kazao im je Šimunić, pronađene su mine i streljivo, pa su morali pozvati policiju.

mine streljivo

– Nažalost, čini mi se da je do početka mojeg mandata mrtvačnica bila spremište jer sam u njoj zatekao i arhivu. Rekao sam da se nađe vrijeme za čišćenje i da se mrtvačnica u potpunosti stavi u funkciju. Kada su dečki koji su čistili otvorili ormare u njima su imali što vidjeti – metci i mine! Pozvali smo policiju, ona je pozvala pirotehničare i sve se na kraju dobro završilo – govori Šimunić.

Pojasnio je i gdje je u nekoliko dana ‘nestalo’ gotovo pola milijuna kuna.

– Bivša gradska vlast je od 1.6. do 4.6. isplatila s računa grada gotovo 455.000 kuna. Ja sam 30. svibnja postao gradonačelnik i 7. lipnja primopredajom preuzeo grad, a oni su uredno u par dana do primopredaje ispraznili gradski račun i to ne za plaćanje raznih dugovanja iz ranijeg perioda, nego na plaćanje radova izvođenih za vrijeme izborne kampanje – kazao je.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Facebook Comments


[ssba]