Povodom Svjetskog dana djece i s obzirom da im uskoro ističe mandat, gradonačelnik Mario Rajn održao je danas prijem za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca.

„Unatoč koroni, baš ste bili lijepo aktivni, a o tome svjedoče i nagrade koje ste dobili. Hvala  vam na vašem angažmanu,“ naglasio je tom prilikom gradonačelnik i podsjetio kako su projekti na inicijativu vijeća „Djeca Križevaca za djecu Gline“ i „Igrajmo se i rastimo zajedno“ proglašeni najboljima od strane Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Na prijemu se razgovaralo i o provedenim projektima namijenjenim djeci za vrijeme mandata drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća pa je tako izgrađena Kino dvorana, atletska staza, obnovljen je Gradski stadion, dovršena izgradnja sportske dvorane u OŠ Ljudevita Modeca, izgrađen Skate park te brojni drugi projekti.

dječje vijeće rajn (2)

Vijećnici su istaknuli da im je bilo jako lijepo biti dio Dječjeg gradskog vijeća i sudjelovati u  svim aktivnostima namijenjenima djeci, a gradonačelnik im je zahvalio na angažmanu i svim  idejama, na sudjelovanju na svim manifestacijama i događanjima te im poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.

U drugom sazivu Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca bili su Iva Novosel, Natko  Kudeljnjak, Nina Šoštarić, Iva Brunović, Maria Kranjec, Antonio Kamenjak i Ivan Anjoš.

Izbori za treći saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca održat će se početkom prosinca, a biraju se po tri učenika/učenice iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, tri  učenika/učenice iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ i jedan učenik/učenica iz Centra za  odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Prijemu je prisustvovala i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca Melita Horvat.