Gradonačelnik Rajn: Udruge za uzgoj malih životinja važne su za promociju Križevaca | Milan Mišir: Žao mi je što je došlo do nesuglasica

27. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Gradonačelnik Rajn: Udruge za uzgoj malih životinja važne su za promociju Križevaca | Milan Mišir: Žao mi je što je došlo do nesuglasica


Križevačka Gradska uprava i dvije udruge koje se bave uzgojem malih životinja (Udruga za uzgoj malih životinja Križevci 1974. i Udruga za zaštitu hrvatskih pasmina peradi Kukmica), a kojima je na čelu Milan Mišir, našli su zajednički jezik i zaključili da je u interesu obje strane da udruge nastave sa svojim radom i da u Gradu Križevcima imaju partnera. Epilog je to „svađe“ između navedenih sudionika, a sve je počelo oko prostora u bivšoj vojarni koji su obje udruge koristile za skladištenje inventara.

Gradonačelnik Mario Rajn poručio je kako nije cilj odmagati udrugama, već posložiti da sve bude transparentno i da svi imaju jednaku šansu. -Obje udruge kojima je na čelu gosp. Milan Mišir rade na promociji grada i nema govora da bi se zbog nekih nesuglasica udruge ugasile. Radilo se o jednom dugu oko korištenja prostora, a koji je na kraju riješen preko donacija i Grad je temeljem toga povukao tužbu protiv udruga. Drago mi je da smo našli zajednički jezik i da će udruge nastaviti dalje sa svojim radom. Naglašavam, Grad Križevci su svima partner i uvijek otvoren za razgovor. -kazao je gradonačelnik Rajn.

Zadovoljstvo konačnim raspletom ne krije niti Milan Mišir. -Emocije su u jednom trenutku prevladale i jednostavno sve je otišlo u pravcu u kojem nije trebalo. Ispričavam se gradonačelniku Rajnu zbog nepotrebnih stvari koje su se događale ovih mjeseci, međutim emocije su prevladale. Na kraju najbitnije je da smo sve riješili i da udruge nastavljaju s radom.  Drago mi je da je gradsko vodstvo i gradonačelnik prepoznali važnost ovih udruga, koje entuzijazmom, volonterstvom rade na promociji, kako udruga tako i samog grada Križevaca diljem Hrvatske. Još jedom zahvaljujem gradonačelniku Rajnu da smo sjeli za stol i sve riješili na obostrano zadovoljstvo. Želio bih zahvaliti i predsjedniku Gradskog vijeća Marku Katanoviću koji se isto uključio u rješenje problema i da smo nesporazume ostavili iza sebe. -poručio je Mišir.

 

 

Facebook Comments