Gradonačelnik Mario Rajn održao je prijem za polaznicu „NIKA“ – škole za strane jezike Vedranu Podravec,  koja je na svjetskom natjecanju iz engleskog jezika HIPPO ostvarila izvanredno sedmo mjesto te njenu mentoricu profesoricu Antoniju Levak.

Tom prilikom, gradonačelnik je uputio čestitke Vedrani, ali i njenoj mentorici te zahvalio što su u iznimnom svijetlu predstavile Križevce, pogotovo uzevši u obzir da je na natjecanju bilo prisutno 55 zemalja.

„Zaista sam ponosan na Vedranu i na njeno postignuće. Biti sedmi najbolji u svijetu je velika stvar i veliki uspjeh,“ istaknuo je gradonačelnik.

Mentorica je pojasnila da je ovo deseta godina kako se održava ovo prestižno međunarodno natjecanja, a kako u istom NIKA sudjeluje od samog početka.

„Ove godine sudjelovalo je 55 zemalja, bilo je preko 65 tisuća djece, a iz Hrvatske 170 škola sa 6,500 učenika.“

Dodala je kako se natjecanje provodi na nekoliko razina s obzirom na uzrast te kako je Vedrana uspjela osigurati direktan plasman na svjetsko finale u kategoriji HIPPO 3 gdje je ujedno bila najmlađa natjecateljica.

Svjetsko finale HIPPO natjecanja iz engleskog jezika održano je ove godine u Rimu u razdoblju od 28. rujna do 1. listopada, a kako joj se svidio Rim te dojmove s natjecanja predstavila je Vedrana. Osim boravka u Rimu, Vedrana je ujedno nagrađena tečajem Sveučilišta Missouri u SAD-u i dobit će zasluženu međunarodno priznatu diplomu iz engleskog jezika – B1 Gatehouse Awards iz Velike Britanije.

Prijemu je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.