Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci  Veronika Vrbančić, Antonelo Horvat i Mihael Bočkaj osvojili su dvije zlatne medalje na međunarodnom kulinarskom gastro festivalu  „Biser mora“ koji se održao od 8. do 14. travnja u Supetru na Braču.

Tim je povodom gradonačelnik Mario Rajn upriličio prijem kako bi učenicima i njihovim mentorima uputio čestitke na osvojenim nagradama.

rajn učenici (2)

Uz iskrene čestitke na trudu i radu te zahvalu na promicanju imena grada, gradonačelnik je naglasio kako su nagrade koje su dobili na ponos svih i potvrda njihovog predanog rada.

– Drago mi je da ste na početku svog profesionalnog puta u ugostiteljstvu i kulinarstvu, ostvarili ovako reprezentativne rezultate te da je vaš trud, uz podršku mentora, prepoznat i na međunarodnoj razini – kazao je.

Učenici su se natjecali u dvije discipline – individualno konobar junior te dvočlani školski tim kuhara, a pripremali su ih mentori Mišel Doskočil i Boro Petrek, nastavnici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.

rajn učenici (3)

Mentori Mišel Doskočil i Boro Petak posebno su istaknuli zadovoljstvo ostvarenim rezultatom svojih učenika na natjecanju na kojem je sudjelovalo ukupno 500 sudionika, u 38 timova iz više od 40 škola iz Hrvatske i inozemstva. Mišel Doskočil dodao je kako su ovakva natjecanja izvrsna prilika za promociju struke i privlačenje učenika u kuharska i ugostiteljska usmjerenja jer je na tržištu rada potreba za kvalificiranom radnom snagom u ovom području sve više.

Međunarodni kulinarski festival “Biser mora” organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, njihov je najambiciozniji projekt i najveće kuharsko natjecanje na ovom dijelu Mediterana. Zamišljeno je kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih srednjih i viših škola.

Prijemu je uz nagrađene učenike i mentore, prisustvovala i Tamara Vrhovec, pedagoginja u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci.