Povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna, gradonačelnik Mario Rajn upriličio je u srijedu 28.rujna, prijem za policijske službenike Policijske postaje Križevci te umirovljene policijske djelatnike.

Gradonačelnik im je čestitao Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika sv. Mihovila te  istaknuo: „Drago mi je vidjeti vas ovako na okupu, djelatne policijske službenike, kao i one  umirovljene, neću reći neaktivne jer znam da ste svi aktivni te da i dalje dajete doprinos  lokalnoj zajednici, svatko na svoj način, posebice kroz vaše udruge.“

rajn policija (2)

Ovom prilikom, gradonačelnik je ponovo istaknuo i ujedno zahvalio za dobru suradnju  na aktivnostima vezanima uz prevenciju poput senzibiliziranja javnosti na problematiku  nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, akcije „Sigurno u školu s HAK-om“, zatim „Sigurno i  vješto u prometu“, zajedničkim sjednicama Vijeća za prevenciju i sl. Posebno se obratio i  umirovljenim policijskim službenicima: „Naravno, hvala i vama koji ste sada u zasluženoj  mirovini, a stvarali ste temelje na kojima je sustav satkan kako bismo ga dalje mogli svi  zajedno unapređivati“.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec izrazio je zadovoljstvo činjenicom da  se grad Križevce doživljava i ocjenjuje kao siguran grad dodavši da u posljednje vrijeme ima  dosta mladog policijskog kadra s kojima se intenzivno radi i obučava ih se kako bi se

zadržava ta razina sigurnosti u gradu. Načelnik je rekao i kako tradicionalno u povodu Dana  policije, Policijska postaja ima u četvrtak, 29.rujna, dane otvorenih vrata te očekuju posjet 103 mala vrtićanca.

Ratni zapovjednik Policijske postaje u Križevcima Božidar Štubelj uz zahvalu na  prijemu, rekao je kako je Policijska postaja Križevci oduvijek bila najbolja po rezultatima  nekada u Bjelovarskoj Policijskoj upravi, a sada Koprivničko-križevačkoj te da ga izuzetno  raduje da se ta tradicija nastavlja i dalje.

rajn policija (1)

Predsjednik Udruge pripadnika ratne postrojbe policije Križevci Željko Kemenović također se kratko obratio, zahvalivši prije svega na pomoći Grada, financijskoj i logističkoj, kod izrade spomen-ploče koja je ovih dana postavljena u čast šestorici policajaca poginulih u  Domovinskom ratu, a koja će sutra biti i svečano otkrivena.

Predsjednik Udruge umirovljenika MUP-a Križevci Vlado Jurčević koji je također nazočio prijemu, uputio je čestitke svim svojim kolegama u povodu sutrašnjeg dana.

Prijemu su, uz načelnika PP Križevci, prisustvovali i policijski službenici, dok su u ime  Grada, osim gradonačelnika, nazočni bili pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje,  kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.