Gradonačelnik Rajn obišao crkve u Gornjem Dubovcu i Malom Ravnu stradale u potresu

26. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Gradonačelnik Rajn obišao crkve u Gornjem Dubovcu i Malom Ravnu stradale u potresu


Gradonačelnik Mario Rajn obišao je danas u prisustvu velečasnog Zvonimira Rogine župnu crkvu Sv. Margarete u Gornjem Dubovcu koja je pretrpjela znatna oštećenja u potresu koji je bio krajem prošle godine.

Crkva je neupotrebljiva te se trenutno u njoj ne mogu održavati mise, a stradale su i znamenite orgulje.

U obilasku se pridružio i biskupijski povjerenik za orgulje Marko Đurakić koji je sa gradonačelnikom i župnikom, razgovarao o mogućnosti obnove ovih vrijednih orgulja.

rajn crkve (6)

Gradonačelnik je obišao i crkvu Presvetog Srca Isusova i sv. Ladislava u Malom Ravnu koja je također pretrpjela određena oštećenja, no budući da njezina statika nije znatnije narušena, u njoj se misna slavlja mogu održavati redovito, izvijestio je župnik Rogina.

Ovo su tek neki od sakralnih objekata koji su manje ili više stradali za vrijeme prošlomjesečnog potresa jer tu su još i crkva u Apatovcu i crkva Majke Božje Koruške.

rajn crkve (7)

Gradonačelnik je prilikom obilaska, rekao da Grad redovito brine o održavanju svih sakralnih objekata, pa će tako i sve ove oštećene prijaviti na natječaje sanacije i obnove kulturnih spomenika.

rajn crkve (9) rajn crkve (8) rajn crkve (6) rajn crkve (5) rajn crkve (4) rajn crkve (3) rajn crkve (2)

Facebook Comments