U samo 5 mjeseci, broj zaposlenih u Križevcima porastao je za 160 radnika, objavio je na svojoj Facebook stranici križevački gradonačelnik Mario Rajn.

“Suočeni s lošim demografskim okolnostima koje pogađaju čitavu zemlju, za Križevce je ovo iznimno dobra vijest.
Gradska administracija mora stvarati preduvjete za razvoj poduzetništva i gospodarske djelatnosti, te olakšavati investicije koje imaju za cilj zapošljavanje i rast gospodarstva. Upravo na tome radimo već 5 godina, rezultati pomalo dolaze na vidjelo.

Što je veća gospodarska aktivnost, veća je i potreba za odgojno – obrazovnim sadržajima. Iako smo ove godine proširili kapacitete u Dječjem vrtiću Križevci, još uvijek nemamo dovoljan broj mjesta u vrtićima. Razlog kontinuirano velikog broja prijavljene djece leži u činjenici što sve više ljudi radi, a prošlih godina rodilo se i više djece, što su vrlo dobre vijesti za naš grad.

Nakon što napravimo evaluaciju mogućnosti i troškova, išli bismo u projekt izgradnje još jednog vrtića kako bismo doskočili ovom problemu.

Želimo graditi otvoreni grad, grad svih njegovih stanovnika koji će sa zadovoljstvom živjeti u Križevcima, podizati obitelji, raditi i stvarati. Želimo da grad postane atraktivan za doseljavanje i investicije koje će osigurati nova radna mjesta. Iz tog razloga pokrenuli smo i kampanju novog vizualnog identiteta našeg grada s kojim želimo približiti Križevce svima izvan našeg grada i motivirati ih da jednog dana možda dođu živjeti u naš grad.

Vjerujem kako su Križevci na dobrom putu da postanu obiteljska oaza sigurnosti, mira i blagostanja”, poručio je Rajn.