Grad Koprivnica nedavno je dobio laskavu titulu jednog od pet gradova u Hrvatskoj u kojem se najbolje živi. Tu titulu dao mu je web portal gradonačelnik.hr koji ga je svrstao među najbolje velike gradove zajedno s Dubrovnikom, Varaždinom, Samoborom i Zagrebom.

U povodu toga, Mišel Jakšić, zajedno sa pročelnicima svih upravnih odjela danas je održao tiskovnu konferenciju ne bi li pojasnio zašto je baš Koprivnica toliko dobra za život.

– Po kvaliteti života prije nekih sedam godina smo bili oko deset mjesta u sličnom istraživanju i veseli nas što smo ušli u finale top pet velikih gradova u Hrvatskoj – rekao je Mišel Jakšić i naglasio kako Grad Koprivnica nije znala za provođenje istraživanja. Samo istraživanje napravljeno je pomoću javnodostupnih informacija Ministarstva financija i Ministarstva regionalnog razvoja te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državnog zavoda za statistiku.

– Naravno da je to nešto što nas jako veseli, ali želio bih naglasiti da je to velika odgovornost u vremenu koje je pred nama da ostanemo i u budućim mjerenjima u top pet velikih gradova – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Podrobnije o pojedinim projektima rekli su pročelnici, sukladno svojem području djelovanja. Tako je Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo naveo koji su infrastrukturalni projekti u tijeku, a koji u planu do kraja godine na području grada. Obnova prometnice između prigradskih naselja Starigrada i Reke jedan je od najvećih projekata, vrijedan oko osam milijuna kuna i trenutno je u tijeku. Također, radi se i na izgradnji obnovi odvodnje i prometnice Bilogorske ulice u Bakovčicama te Ozmecove ulice u Herešinu.

Voćarski put/G. Obran

Voćarski put/G. Obran

– Od ponedjeljka je otvoren javni natječaj za izvođenje radova u famoznom Voćarskom putu koji ima građevinsku dozvolu i planiramo da bi kroz mjesec i pol dana mogli krenuti s radovima – objasnio je T. Golubić i dodao kako bi se do kraja godine trebala rekonstruirati i ulica Močilski odvojak I te urediti parkiralište kod Podravskog sunca, asfaltirati prostor oko Društvenog doma u Reki te zamjena krovišta Društvenog doma u Štaglincu.

– Namjeravamo krenuti i s uređenjem oborinske odvodnje u ulici Vinogradski odvojak i to na križanju s Čomborovim putem i Petog vinogradskog odvojka te raskrižje Vinogradske ulice i Trećeg vinogradskog odvojka – napomenuo je. Uz to, u planu je i postavljanje plastičnih rešetki za stabilizaciju sipine u Bukovačkoj ulici u Draganovcu.

go/prigorski.hr