U Gradskoj vijećnici u Križevcima danas je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija sa studentima deficitarnih zanimanja.

Ove godine  Grad Križevci dodijelio je do sada rekordan broj stipendija, čak 30 studenata ostvarilo je  pravo na stipendiju u visini od 200,00 eura mjesečno koja će se isplaćivati u razdoblju od 1.  listopada 2023. do 30. rujna 2024. Riječ je o studentima farmacije, medicine, edukacijske  rehabilitacije, računarstva, socijalnog rada, dentalne medicine, učiteljskog, građevine, logopedije i strojarstva.

Prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju, gradonačelnik je rekao kako mu je  zadovoljstvo da je ove godine dodijeljeno čak 30 stipendija i da taj broj kontinuirano raste  svake godine.

studenti kž (3)

Gradonačelnik je istaknuto kako je ovo želja grada i gradske uprave da  pomogne studentima, posebice studija deficitarnih zanimanja na području grada Križevaca, a  najavio je i povećanje iznosa stipendije već od iduće akademske godine.

Čestitajući studentima, gradonačelnik je naglasio kako stipendije nisu obvezujuće u smislu da moraju se  zaposliti u Križevcima nakon završetka studija, da je riječ o želji za pomoći i ulaganju u  mlade ljude. Naglasio je kako se ipak nada da će bar neki od njih ostati u svojem gradu i  nakon završetka studija, dodajući da takvih primjera već ima da su bivši stipendisti sada  zaposleni u Križevcima.

studenti kž (4)

U ime studenata, gradonačelniku se za brigu o studentima zahvalila studentica Sara Sokač koja je rekla kako im ova stipendija puno znači, ne samo u financijskom smislu, već i kao  dodatni poticaj i znak da ih Grad prepoznaje i da ima sluha za svoje studente.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje,  kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

studenti kž (2)

Studenti koji su dobili stipendije su: Filip Trbuha, Ivana Harča, Dorotea Vrbančić, Domagoj  Tomičević, Domagoj Vlahek, Ana Peremin, Elena Stella Buzina, Klara Stančić, Tin Jagoić, Magdalena Bertić, Elena Miklečić, Dominik Juršić, Lucija Picig, Dorian Dubravec, Iva Kemenović, Tea Tomičević, Luka Ljubek, Ema Katana, Elena Hegedić, Dora Sokač, Sara  Sokač, Lovro Bošnjak, Tomislav Stručić, Katja Ščetar, Maja Rakamarić, Lorna Habijanec, David Lučki, Paulina Radaković, Petra Turković, Mia Bašić.