Gradonačelnik Mario Rajn potpisao Europsku Povelju o radu s mladima

27. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Gradonačelnik Mario Rajn potpisao Europsku Povelju o radu s mladima


Predsjedništvo Udruge gradova u Republici Hrvatskoj donijelo je Odluku o prihvaćanju inicijative i pokretanju postupka certificiranja hrvatskih gradova za politike usmjerene mladima.

Odlukom je predviđeno osnivanje Povjerenstva za dodjelu certifikata “Grad za mlade”. Kriteriji su definirani na temelju analize postojećih modela certificiranja u Europi, ukupno njih sedam.

IMG_5376

Jedan od osnovnih preduvjeta za dobivanje certifikata je potpisivanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima. Ciljevi Povelje su prepoznavanje važnosti kvalitetnog razvoja rada s mladima kao dijela lokalnih politika i jačanje međunarodne dimenzije rada s mladima na lokalnoj razini.

Tim povodom jutros je u maloj vijećnici Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn, a u nazočnosti predsjednika Savjeta mladih Grada Križevaca Antonija Sirovca, potpisao Europsku Povelje o radu s mladima.

IMG_5371

-U protekle četiri godine puno smo sredstava i aktivnosti te naših fokusa usmjerili na djecu i mlade, a što je rezultiralo s 40 programa vrijednih više od 60 milijuna kuna. U protekloj godini stavljeni smo u top 5 gradovi po izdvajanju za mlade i to je trend koji želimo dalje nastaviti. -istaknuo je Rajn te dodao kako je ovo prirodni nastavak aktivnosti, budući da Križevci već imaju status grada prijatelja djece.

IMG_5369

-Jedan od preduvjeta (za dobivanje certifikata op.a.) je i potpisivanje ove Povelje, ali i dobar i kvalitetan partnerski odnos, kojega sa Savjetom mladih imamo. -kazao je Rajn te dodao kako će ove odluke usvojiti i Gradsko vijeće.

-Samo na mladima možemo temeljiti daljnji razvoj grada i to je premisa, koja stoji prvenstveno ispod potpisivanje ove povelje. -rekao je Rajn.

IMG_5379

Predsjednika Savjeta mladih Grada Križevaca Antonio Sirovec kazao je kako je ponosan da u njegovom mandatu Grad može potpisati jednu ovakvu Povelju. -Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima te partnerima, koji su na prepoznali kao važan dionik samog društva i što su u skladu s našim projektima i prate nas. Grad nam daje neke uvjete koji drugi gradovi nemaju i zato je dobro da Grad potpisuje ovu Povelju. -istaknuo je Sirovec i kazao kako Savjet mladih aktivno radi i ne želi biti samo forma na papiru kao što imamo primjer u nekim drugim gradovima.

IMG_5383

Ciljevi Povelje su prepoznavanje važnosti kvalitetnog razvoja rada s mladima kao dijela lokalnih politika i jačanje međunarodne dimenzije rada s mladima na lokalnoj razini.

Facebook Comments