Vrbovčanin Zvonimir Tirić, rođen je 2003. godine i pohađa Gornjogradsku gimnaziju u Zagrebu.

Hrvatski je juniorski reprezentativac u atletici. Zvonko je desetobojac, član je AK Zagreb.
Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca primio je Zvonimira Tirića i zahvalio mu se što promiče Vrbovec na sportskim terenima.

tiric2

“Član sam AK Zagreb od svoje 15. godine. Postao sam članom u osmom razredu . Prvi trener mi je bio Siniša Ćuk, a sadašnji mi je Hrvoje Ćuk. To je bio logičan slijed. Zavolio atletiku. Od AK Zagreb primio sam priznanja za najboljeg kadeta u 2018., najboljeg mlađeg juniora u 2019. i 2020”, kazao je Tirić i osvrnuo se na svoju karijeru.

tiric3

“Osvajao sam državna prvenstva u višeboju u kategoriji kadeta, mlađih juniora i juniora, a u statusu juniora sam do kraja 2022. godine. Pri tome sam obarao, ali i postavljao nove državne rekorde. U kategoriji mlađi junior osvojio sam 3. mjesto na Balkanskim atletskim igrama 2019. godine, te sam balkanski viceprvak (sa 6.550 bodova) u kategoriji juniora u 2020. i 2021. Za nekoliko godina osvojio sam mnoge kolajne u raznim kategorijama u pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske i međunarodnoj konkurenciji”. kazao je.

tiric4

Desetobojci se natječu u sljedećim disciplinama: prvog dana: 100 metara, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis i na 400 metara. Drugog dana na rasporedu su slijedeće discipline: 110 prepone, bacanje diska, skok s motkom, bacanje kugle i 1500 metara.

tiric5

Dragan Vicković