Na današnjoj prvoj sjednici vrbovečkog predstavničkog tijela pod aktualnim satom, pitanja za gradonačelnika imao je vijećnik Dejan Jaić (Stranka rada i solidarnosti).

-Dolazi ambrozija, velika je površina uz brzu cestu na samom ulasku, ali vidi se i na cesti od Lonjice do Gornjeg Tkalca dosta neuređenih površina i zapuštenih dvorišta. Hoće li se nešto činiti po tome?

jaic dejan

Na svečanoj sjednici Grada niste spomenuli Centar za poljoprivredu, a o tome se razgovaralo četiri godine i o kompleksu kojeg se trebalo dobiti od RH. Ima li nekakvih novosti oko budućeg poljoprivrednog centra? – pitao je vijećnik.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je kako gradske službe postupaju po svim prijavama. -Ne mogu reći jesmo li ove godine dobili prijavu za ambroziju na čestici koju spominjete. Mogu reći ako su vlasnički odnosi uređeni, postupamo prema svakoj prijavi. Izdajemo upozorenja i ljudi počiste česticu. veliki problemi su tamo gdje nemamo riješene imovinske odnose. Imali smo prijavu za česticu kod škole u Negovcu, gdje ima mnogo vlasnika, a neki nisu ni poznati. Tu su nam ruke vezane – rekao je Kralj i odgovorio na drugo pitanje.

vijece vrbovec

-Centar za poljoprivredu sam više puta spominjao. – U kontaktu smo s Ministarstvom državne imovine i ovaj i prošli tjedan. Čekamo odgovor. Dokumentaciju smo predali prije tri godine i ona nam je zastarjela i smiješno je da smo morali novu aplicirati. Volio bi da ministarstvo ažurnije to rješava. Ponavljam, čekamo odgovor – rekao je Kralj.