Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj danas je u vježbaonici Powerlifting kluba Wild Hogs Vrbovec, posjetio viceprvakinju Andreu Petrek, koja je proteklog tjedna osvojila srebro na Europskom prvenstvu u bench pressu u Budimpešti, podignuvši 117,5 kilograma.

– Zadovoljna sam ovim rezultatom, ali znam da je moglo biti i puno bolje pa ćemo sljedeći put dati puno više od sebe. Sada se spremam za svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici koje će se održati u svibnju iduće godine – rekla je Petrek.

gradonačelnik kralj posjetio srebrnu andreu (1)

– Svaka medalja ima svoj teret i puno znači. Naravno da smo očekivali više, ali imali smo lapsus sa skliskom klupicom i nažalost nismo uspjeli u naumu da nakon svjetskog uzmemo i europsko zlato. Iduće godine je nova prilika i nadam se da ćemo popraviti ovaj rezultat –  kazao je Siniša Križan, trener i izbornik hrvatske bench press i powerlifting reprezentacije.

Križan se zahvalio gradonačelniku Denisu Kralju i Gradu Vrbovcu na pomoći.

– Trudimo se uvijek promovirati sport i naš lijepi grad Vrbovec što ćemo raditi i u buduće – poručio je Križan.

gradonačelnik kralj posjetio srebrnu andreu (4)

– Zahvaljujem se Andrei i Siniši što su me pozvali u svoju dvoranu da napokon vidim gdje oni treniraju i gdje se kuju ta zlata. Dvorana je lijepa i vjerujem da zadovoljava sve njihove potrebe. Još jednom čestitam na ovom velikom uspjehu i hvala im što se ime našeg grada čulo i van granica Hrvatske. Grad Vrbovec će naravno i ovaj put, sukladno uspjehu, nagraditi Andreju i trenera Sinišu – kazao je gradonačelnik Kralj.

Spomenimo i da na današnji dan ( 9. kolovoza 2018.), na otvaranju Europskog prvenstva u Powerlfingu u Francuskoj, juniorka Andrea Petrek nosila je zastavu Republike Hrvatske. Te je godine Andrea osvojila zlatnu medalju.