Gradonačelnik Kralj pobrojao projekte kroz koje Vrbovec računa na europska sredstva

21. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradonačelnik Kralj pobrojao projekte kroz koje Vrbovec računa na europska sredstva


Nezavisnog vijećnika Stjepana Tvorića na sjednici vrbovečkog predstavničkog tijela interesiralo je planiranje i realizacija europskih projekata.

-Kreće veliko financiranje od EU preko Vlade, ministarstava i masa novaca će se spuštati kroz poljoprivredu, udruge, energetske zadruge, poljoprivredne zadruge i sl.

Kako stoji Gradska uprava po tom pitanju? – pitao je vijećnik.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je kako je u najavi novi natječaj 7.4.1. na koji je prijavljen vrtić koji se sada gradi.

-Na tu mjeru planiramo prijaviti Vatrogasni centar, koji bi se uskoro trebao početi projektirati te vrtić u Luki. Spremne su četiri energetske obnove – zgrada galerije, starog suda, teniskog centra i garaže.

Spremna je cesta u Zoni i bit će spreman spoj Ulice Vladimir Nazor, Livadarske i Vinogradske. Za razliku od prije četiri godine kada nismo imali što prijaviti i kada nismo imali projekata, grad Vrbovec je u ovom trenutku spreman – rekao je Kralj.

 

Facebook Comments