Gradonačelnik Kralj najavio gradnju nogostupa u Čerkezovoj ulici u Celinama

30. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradonačelnik Kralj najavio gradnju nogostupa u Čerkezovoj ulici u Celinama


Pod aktualnim satom 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca nekoliko pitanja za gradonačelnia imao je vijećnik Damir Tomljenović (HDZ).

-Gospodin gradonačelnik je u svojem predizbornom programu lijepio plakate po Vrbovcu što je njegovo pravo. Jedno od tih obećanja je i nogostup u naselju Stjepana Radića i Savska cesta. To je bilo i u programu izgradnje komunalne infrastrukture u Gradu u vrijednosti 1,3 mil. kuna. Ti projekti imaju i svoju građevinsku dozvolu. Međutim, u novom programu tih projekata nema. Zbog čega ti nogostupi nisu u programu?

Nadalje, ako su građani uputili upit Gradu, onda je red da i Grad odgovori.  Inače ja to sada ne bih pitao.

Mi smo kao Grad član LAG-a Prigorje. Dobili smo oko 515 tisuća za rad toga LAG-a, a dobili smo i 919 tisuća za potporu radu našim poljoprivrednicima. Budući da mi plaćamo članarinu tom LAG-u, mene zanima koliko je do sada plaćeno te članarine, koja je to svota, što ja podržavam da je Vrbovec član LAG-a, a s s druge strane onda koliko smo mi nauštrb toga povukli sredstava za naše građane? – upitao je vijećnik.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj kazao je kako je u proračunu bilo namijenjeno 1,2 mil. kn za nogostupe. – S obzirom da je cijena svakog kraka izašla na kraju 7 milijuna, očito je da se ne može realizirati s obzirom na ovaj trošak koji nas čeka s izgradnjom vrtića. Moj prijedlog će biti da se nagodinu gradi nogostup u Celinama u Čerkezovoj ulici.

Članarina u LAG-u je 6.000 kuna, a plaćamo je 3-4 godine. Preko LAG-a smo kandidirali uređenje igrališta uz Dom zdravlja, a trebali bi dobiti nekih 250 tisuća kuna. Poanta LAG-a nije da daje novac Gradu, nego da ga daje našim poljoprivrednicima. Raspisane su bile dvije mjere iz kojih su naši ljudi dobili sredstva – kazao je Kralj.

Facebook Comments