Danas je na svojoj Facebook stranici zelinski gradonačelnik Hrvoje Košćec objavio status gdje je oštro osudio vandalizam koji se dogodio u Svetom Ivanu Zelini.

– Dok se velik broj građana Svetog Ivana Zeline ovih dana protiv bolesti bori u bolničkim krevetima ili u kućnoj samoizolaciji, ima i onih koji su se protiv korone odlučili boriti – trganjem plakata – započeo je svoj status Košćec te dodao.

– Naime, nepoznati je počinitelj na zelinskom groblju pokidao sve plakate i obavijesti vezane uz obvezu nošenja maske i pridržavanja epidemioloških mjera. Trenutno živimo u vremenu s puno nelogičnosti i pitanja bez odgovora. Svatko od nas ima i svoje osobno mišljenje o mjerama, načinu njihovog provođenja, osobnim slobodama i općenito o organizaciji zdravstvene skrbi te je slobodan kroz demokratsko izražavanje to mišljenje i iznijeti.

U tom smislu treba poštovati i uzeti u obzir mišljenje onih za, ali i onih koji su protiv trenutnih odluka i mjera. Nikome se ne smije zabraniti izražavanje, uz obvezu da pri tome ne ugrozi prava i slobode drugih. Trganje plakata ne spada u slobodu izražavanja, to je čisti vandalizam i nezrelo ponašanje – istaknuo je Košćec.

koscec

– Oni koji imaju ovakvog „viška energije“ ili su heroji po društvenim mrežama sa stavom „korona meni nemre niš“ neka radije razmisle kako taj svoj stav pravilnije usmjeriti. Možda u blizini ima susjed kojemu treba pomoći oko odlaska po namirnice ili će ga biti dovoljno nazvati i reći mu da ste tu za slučaj da mu nešto treba. Zašto se ne bi ponudili nekoj bolnici ili društvu crvenog križa za volontiranje? To bi bio pravi herojski potez. Trganje plakata pod okriljem noći je kukavičluk – zaključio je zelinski gradonačelnik.