Grad Koprivnica odradio je inicijalna planiranja i projektiranja vanjskih bazena te će 2019. godina biti godina pripreme za vanjske bazene Cerina, uvjerava Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. Napominje kako je njegova osobna želja, ali i želja Uprave Komunalca da se do 2020. krene s gradnjom bazena. O tome kako bi trebali izgledati, pisali smo još prije godinu i pol OVDJE.

– Ono što je bilo zacrtano prije 10-15 godina da prostor Cerina ima svoju funkciju koja se tiče sporta i rekreacije danas je ostvareno. U jednom razdoblju je došla inicijativa, jako pompozno najavljena, da će se tamo izgraditi kamp Hrvatskog nogometnog saveza – kazao je. Dodao je kako se mahalo s pismima namjera, s milijun eura i da su se postavljali upiti što točno Grad radi i želi li uopće to.

jakšić

– Uložili smo 80.000 kuna u određene projektne zadatke da bi projekt mogao zaživjeti i sada nam polako dolaze upitnici što ćemo dalje i isto tako moramo neke ugovore raskinuti ili i dalje trošiti proračunska sredstva, no nažalost iz HNS-a se više nitko ne javlja – objasnio je. Infrastruktura je tamo i zemlja je spremna te ako postoji milijun eura, gradnja već može početi sutra, uvjerava.

Najavio je kako će od Davora Šukera, predsjednika HNS-a i Roberta Markulina, predsjednika Županijskog nogometnog saveza zatražiti jasan i koncizan odgovor postoji li taj projekt ili je to bilo samo složeno pismo namjere.

ilustracija/Luka Stanzl/Pixsell

ilustracija/Luka Stanzl/Pixsell

– Grad je spreman biti partner u tom projektu, Komunalac također i ako postoji dobra volja siguran sam da ga možemo ostvariti. Podravka i Belupo, odnosno Slaven Belupo su nosioci kvalitete nogometa i tog segmenta sporta u cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske i stava sam da je Koprivnica zaslužila Kamp i injekciju HNS-a – zaključio je Jakšić, dodavši kako ne vidi razloga da se takvo što svako malo radi u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, a sada i u Varaždinu, a da se Koprivnica zaobilazi.

– Sad je sve na našim ljudima u tijelima HNS-a i imaju li dovoljno hrabrosti i moći da ono što je ovaj grad i sport u njemu zaslužio zajedno i ostvarimo – kazao je.

go/prigorski.hr