U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman, Ratna škola Ban Josip Jelačić, točnije polaznici XXIII. naraštaja predvođeni načelnikom Škole brigadirom Mijom Kožićem uputili su se na studijsko putovanje u Sjeverozapadnu Hrvatsku, a jedna od točaka za obilazak je bila i grad Đurđevac.

Ratna škola Ban Josip Jelačić najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe.

U ovom, XXIII. naraštaju Ratne škole, ima ukupno 17 polaznika, od kojih je 11 polaznika iz RH (8 visokih časnika iz Hrvatske vojske, po jedan polaznik iz MUP-a, MVEP i Hrvatske vatrogasne zajednice), te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (dva polaznika iz Bosne i Hercegovine iz Sjeverne Makedonije, te po jedan polaznik Crne Gore i Slovenije).

ratna škola đurđevac (2)

U utvrdi Stari grad dočekao ih je gradonačelnik Hrvoje Janči koji im je poželio dobrodošlicu u naš grad te ih je ukratko upoznao s posebnostima grada, EU projektima, gospodarstvom i budućim planovima.

Svi zajedno obišli su Muzej Grada Đurđevca gdje su pogledali izložbu Čudesne naprave Leonarda da Vincija, a nakon Muzeja uputili su se u posjetu i najpoznatijim stanovnicima Hrvatske Sahare- devama, večer je završila radnom večerom u ugodnom ambijentu Restorana i pivnice Stari grad.