­čľ╝´ŞĆ Gradona─Źelnik Jan─Źi s mje┼ítanima otvorio novoizgra─Ĺeno dje─Źje igrali┼íte u Budrovcu

7. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ Gradona─Źelnik Jan─Źi s mje┼ítanima otvorio novoizgra─Ĺeno dje─Źje igrali┼íte u Budrovcu


U ─Ĺur─Ĺeva─Źkom prigradskom naselju Budrovac,┬ázajedno s mje┼ítanima gradona─Źelnik Hrvoje Jan─Źi sve─Źano je otvorio novoizgra─Ĺeno dje─Źje igrali┼íte sa sedam multifunkcionalna igrala.

Igrali┼íte je smje┼íteno iza Dru┼ítvenog doma u Budrovcu u kojem djeluje i Udruga ┼żena Budrovac tako da je dom dobio jo┼í jedan dodatni sadr┼żaj koji ─çe okupljati brojne mje┼ítane na zajedni─Źka dru┼żenja.

Grad ─Éur─Ĺevac je jo┼í pro┼íle godine prijavio projekt izgradnje dje─Źjeg igrali┼íta u Budrovcu i nabavu sprava za igranje na natje─Źaj LAG-a Podravina, projekt je uspje┼íno pro┼íao sve stepenice provjere, te se krenulo u realizaciju ovog projekta, a sprave su postavljene jo┼í u rujnu.

igralište budrovac (14)

Nakon postave sprava ure─Ĺen je okoli┼í, postavljene su klupe, a u cilju sigurnosti djece i rekreativaca igrali┼íte ─çe se narednih dana ograditi, a imati ─çe i rasvjetu kako bi i u ve─Źernjim satima bilo na raspolaganju svim zainteresiranim gra─Ĺanima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 153 tisu─ça kuna, a za projekt je osigurano sufinanciranje u iznosu 90% od ukupne vrijednosti projekta dok je preostalih 10% osigurao Grad ─Éur─Ĺevac u svome prora─Źunu.

igralište budrovac (13)

Mje┼ítani su se okupili na igrali┼ítu te su do─Źekali gradona─Źelnika koje najmla─Ĺima mje┼ítanima podijelio i prigodne poklone. Djeca su bila odu┼íevljena poklonima, a najvi┼íe sa prepoznatljivim ┼íiltericama sa logom prirodne ba┼ítine – devom Tomicom.

ÔÇô Raduju me ovakvi naoko mali projekti u na┼íim kvartovima i prigradskim naseljima jer zapravo oni predstavljaju radost djeci i lokalnom stanovni┼ítvu, igrali┼íta su i mjesto okupljanja brojnih mladih obitelji, ali i ostalih mje┼ítana. Zahvaljujem svima koju su se ovdje okupili i dali podr┼íku na┼íem radu i zajedni─Źkom projektu┬á ÔÇô rekao je gradona─Źelnik Hrvoje Jan─Źi.

igralište budrovac (12)

Igralište je proglasio otvorenim uz pomoć mališana koji su spuštanjem s tobogana igralište i otvorili.

– Idu─çe godine planiramo izgraditi i urediti i preostala dje─Źja igrali┼íta u na┼íim prigradskim naseljima u suradnji sa mjesnim odborima i udrugama kako bi na┼íu djecu izvukli van iz ku─ça da se ┼íto vi┼íe bave aktivnostima, a da ┼íto manje vremena provode ispred ekrana ra─Źunala i mobitela daju─çi im prigodu za dru┼żenje i u┼żivanje s vr┼ínjacima – najavio je.

Za pi─çe osvje┼żenja i grickalice pobrinule su se vrijedne ─Źlanice Udruge ┼żena Budrovac.

igralište budrovac (11) igralište budrovac (10) igralište budrovac (9) igralište budrovac (8) igralište budrovac (7) igralište budrovac (6) igralište budrovac (5) igralište budrovac (4) igralište budrovac (3) igralište budrovac (2)

Facebook Comments