Gradonačelnik Jakšić: ‘Koprivnica je među 10 gradova po povlačenju sredstava iz EU fondova, ali i pomoći kod pokretanja novih startupova, biznisa i obrta’

3. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradonačelnik Jakšić: ‘Koprivnica je među 10 gradova po povlačenju sredstava iz EU fondova, ali i pomoći kod pokretanja novih startupova, biznisa i obrta’


Danas je u Inkubatoru kreativnih industrija predstavljen Koprivnički godišnjak. Uvodnu riječ i osvrt na cijelu godinu dao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je naglasio kako je Koprivnica jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj gdje se odvojeno prikuplja više od 50 posto otpada.

godisnjak4

– Zahvaljujući Koprivničkim vodama ušli smo u najveći projekt u županiji, a radi se o aglomeraciji Koprivničkih voda gdje će u Koprivnicu i okolicu doći kilometri nove kanalizacijske mreže i besplatnih priključaka, dakle 25 kilometara nove vodovodne i 15 kilometara kanalizacijske mreže. Koming tvrtka za koju mnogi nisu znali hoće li opstati, danas je jedna od boljih na području naše regije i većinu svojih prihoda ostvaruje van naše županije – kazao je Jakšić te dodao.

godisnjak3

– Hvala timu iz Entera koji doprinosi tome da smo među 10 gradova po povlačenju sredstava iz Europskih fondova, ali i pomoći kod pokretanja novih startupova, biznisa i obrta. Kampus je pokrenuo jedan novi ciklus ne samo s planiranjem budućeg razvoja Kampusa nego i s time da imamo potpisane ugovore i s našim Laticama i Udrugom Bolje sutra Marije Mraz. Ponosni smo što imamo tvrtku Labor koja u stanogradnji radi projekte koji nailaze na interes ali su i samoodrživi.

godisnjak

– Zahvalio bih trima ravnateljima u kulturi i nadamo se da unatoč teškoj godini koja je iza nas ćemo gledati pozitivno u budućnost te vrtiću Tratinčica koji je pokrenuo nove programe i od nove godine uvodi novi model plaćanja koji će još više ići u korist roditeljima. Uz to tu je ulaganje od 800 tisuća kuna za unutarnji prostor objekta.

Moram spomenuti i vatrogasce koji su pokazali zašto su oni snaga koju imamo u Stožeru civilne zaštite grada Koprivnice i oni na koje se možemo osloniti i kad dođemo u krizne momente imamo momčad koja može sačuvati sigurnost naših građana i imovine, što nema cijenu. Na kraju hvala svih građanima grada Koprivnice, svim gospodarskim subjektima koji su radili sve ovo vrijeme i koji su pokazatelji zašto je Koprivnica grad sa srcem – zaključio je koprivnički gradonačelnik.

godisnjak0
Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec kazala je kako je Koprivnički godišnjak tiskan u nešto više od 12 tisuća primjeraka.

– Ovo izdanje ima 124 stranice s jednim umetkom za naše građane kako pravilno razvrstavati otpad, kako kod kuće  tako i na zelenim otocima. Tu se nalaze i informacije o radnom vremenu komunalčevih blagajni, groblja, sajmišta, kompostišta i reciklažnog dvorišta.

tetec2

Rubrike u godišnjaku su top priče, aktualno, gospodarstvo, komunalno gospodarstvo, dječji svijet, kultura, obrazovanje i sport – rekla je Tetec i za kraj poručila kako će godišnjak biti dostupan i u elektronskoj verziji te će uskoro doći svim građanima u sandučiće. Isto tako besplatni primjerak godišnjaka bit će dostupan i svim gradskim tvrtkama.

tetecgodisnjak11godisnjak10godisnjak8godisnjak7godisnjak5godisnjak00godisnjak6godisnjak3

Facebook Comments