Gradonačelnik Jakšić: ‘Kafići od danas rade do 20 sati, građanima koji ne mogu platiti račune nama ili Komunalcu nećemo obračunavati kamate’

17. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradonačelnik Jakšić: ‘Kafići od danas rade do 20 sati, građanima koji ne mogu platiti račune nama ili Komunalcu nećemo obračunavati kamate’


Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice danas je ispred Gradske uprave održao konferenciju za medije na temu preporuka i mjera ograničavanja i suzbijanja širenja zaraze koronavirusom na području grada Koprivnice.

– Prvi puta imamo konferenciju za medije na ovakav način, sve s ciljem kako bismo pridržavali preporuka o suzbijanju širenja koronavirusa. Unazad zadnjih nekoliko dana, imali smo nekoliko sastanka Stožera civilne zaštite – istaknuo je gradonačelnik te dodao kako su imali podosta kolegija s gradskim firmama i institucijama.

Naglasio je kako je grad u stalnoj komunikaciji i sa Županijskim Stožerom civilne zaštite ali i s bolnicom te Policijskom upravom.

– Bitno je naglasiti da naš zdravstveni sustav te policija odrađuju jedan jako dobar i koordiniran posao. Jednim dijelom možemo zahvaliti i toj koordinaciji podatak da nemamo za sada još uvijek ni jednu zaraženu osobu – kazao je gradonačelnik.

Rekao je kako koprivničke škole i vrtići su pokazali visoku spremnost za ovakve situacije.

– Apeliram na sve naše sugrađanke i sugrađane da ovih dana sve ono što se može obabiti putem maila, pošte ili telefona da odrađuju tako – istaknuo je Jakšić.
Dodao je kako od danas kreču nove mjere sukladno preporukama pa tako će od danas svi ugostiteljski objekti na području Grada Koprivnice raditi do 20 sati.

-Naša zajednička procjena je da još uvijek ne idemo s onim težim mjerama, odnosno karantenom. Ovom mjerom želimo što više želimo smanjiti protok ljudi u našim ugostiteljskim objektima, pogotovo vikendom kada se na jednom mjestu nalazi jako puno naših mladih -istaknuo je Jakšić.

Dodao je kako se ove mjere odnose i na frizere, manikerke i pedikere te teretane ali i trgovačke centre.

– Uz sve ovo važno je naglasiti kako već sada znamo da će biti negativnih efekata na naše gospodarstvo i da je ispred nas zanimljivo razdoblje za gospodarstvo i turizam. Mi kao gradska uprava se tome spremamo – istaknuo je Jakšić.

Dodao je kako i jedna od mjera sprječavanja širenja virusa odnosi se i na plaćanja računa.

– Oni koji nisu u mogućnosti doći platiti na gradske blagajne, a ne koriste mail,njima nećemo obračunavati kamate. Kamate se neće obračunavati ni građanima ni poduzećima, a to vrijedi i za sve račune Komunalca – kazao je Jakšić te dodao kako očekuju paket mjera koje će država donijeti za gospodarstvo, nakon čega će Gradska uprava krenuti u usklađivanje kako bi pomogli gospodarstvu.

 

-Sve što sada treba je malo strpljenja, znam da se taj efekt krize preljeva i da postoji mnogo rasprava. Pratimo sve što se radi na državnoj razini i napravit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo građanima i firmama svakodnevno funkcioniranje – zaključio je Jakšić.

Facebook Comments