Gradonačelnik Jakšić: “Grad Koprivnica i dalje lider po povlačenju EU sredstava – 6,5 milijuna kuna za četiri nova projekta”

27. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Gradonačelnik Jakšić: “Grad Koprivnica i dalje lider po povlačenju EU sredstava –  6,5 milijuna kuna za četiri nova projekta”


EDU Roma, Revitalize, Knowledge Well i Share Music, četiri su velika projekta vrijedna 6,5 milijuna kuna, koji će biti realizirani u Koprivnici kroz Interreg program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

Grad Koprivnica, Muzej grada Koprivnice, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, tijekom iduće dvije godine, za vrijeme trajanja programa, iskoristi će povučena sredstva.

Na današnjoj konferenciji za medije, uz gradonačelnika Mišela Jakšića, projekte su javnosti predstavili njihovi nositelji – Maja Holek, ravnateljica POU Koprivnica, Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice, Iva Svirčić Borštnar, viša stručna suradnica za europske poslove i društveno-turističke projekte, Bojan Solomun, viši savjetnik za EU projekte razvojne agencije Sjever – DAN i Maja Hlebar, savjetnica za EU projekte razvojne agencije Sjever – DAN.

– Izuzetno sam ponosan na naše ustanove u kulturi i na naš tim za europske projekte. Zahvaljujući tim ljudima, mi smo u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava prema službenim podacima Ministarstva financija. U gradu Koprivnici neće biti slučaj da se u doba korona krize „špara“ na ustanovama iz kulture i udrugama za osobe s invaliditetom, kao što je to učinila Vlada Republike Hrvatske – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Važno je napomenuti, da je Koprivnica jedini hrvatski grad koji je prošao i dobio sredstva za projekte u svim prijavljenim kategorijama, što je zaista rijedak slučaj, ali i dokazuje vrijednost i kvalitetu prijavljenih programa.

Facebook Comments