Večeras je održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Gradonačelnik Hrvoje Janči podnio je izvješće za šest mjeseci 2022. godine i istaknuo najvažnije projekte.

“Izvršenje proračuna za prošlu godinu je bilo u iznosu od 100 milijuna kuna i to je rekordno izvršenje. Proteklih šest mjeseci Grad je u provedbi imao 22 projekta ukupne vrijednosti 55 milijuna kuna. Za istaknuti su projekti koji se odnose na gospodarenje otpadom, izgradnja sortirnice i kompostane te projekti koji se odnose na obrazovni sustav “Maslačak za sve”, 13 kraćih programa i popodnevni rad vrtića.

Osigurana su sredstva za dogradnju dječjeg vrtića za 8 novih odgojnih skupina i zadovoljen je kapacitet za svu djecu u Đurđevcu, da u budućnosti nemamo liste čekanja.

Cijelu prošlu godinu obilježila su i dva projekta za osobe s mentalnim poteškoćama i osobe s invaliditetom – Kuća podrške Mali princ i Centar za osobe s invaliditetom. Mali princ je završen i tamo je u tijeku useljavanje, a građevinski radovi su u tijeku na Centru za osobe s invaliditetom i starije osobe, gdje će se osiguravati poludnevni boravak, dnevni boravak i organzirano stanovanje.

Proteklih šest mjeseci prijavili smo 6 projekata, a treba istaknuti projekt rekonstrukcije glavnog gradskog trga za koji je dobivena odluka o financiranju i uskoro će biti raspisana javna nabava – istaknuo je Janči.

lackovic vijece durdevac vijece durdevac2 vijece durdevac3 vijece durdevac5 vijece durdevac6