Gradonačelnik Hrvoje Janči u Domu kulture Đurđevac danas je održao svečani prijem za gerontodomaćice iz đurđevačke Udruge Susret koje su ovogodišnje dobitnice Povelje Grada Đurđevca.

Zahvalio je svim gerontodomaćicama koje za vrijeme između provedbe dvije faze projekta Zaželi kroz udrugu nesebično volonterski nastavljaju pružati pomoć i podršku našim starijim sugrađanima. Upravo zbog toga Udruga gerontodomaćica Susret jedna je od ovogodišnjih dobitnika javnog priznanja Povelje Grada Đurđevca.

DSC2249

Ovom prilikom čestitao im je na ovom velikom priznanju i uručio im je poklon košare pune kvalitetnih proizvoda lokalnih OPG-ova okupljenih u domaćoj trgovini Podravinoteci.

Udruga je ove godine obilježila godinu dana uspješnog rada. Udruga trenutno broji čak 36, a iza njih su godine rada i iskustva u području pružanja usluga pomoći u kući starijim i nemoćnim sugrađanima.

-Gerontodomaćice su se dokazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć pri obavljanju kućanskih poslova, olakšavanju dostupnosti brojnih usluga i ostvarivanju prava te kao odlične sugovornice za razgovor. Osim kroz pomoć oko obavljanja dnevnih obaveza, njihova najveća vrijednost leži u socijalizaciji i društvenom kontaktu sa starijim sugrađanima- rekla je njihova potpredsjednica Mirjana Mišulin.

Potpredsjednica se u ime svih članica zahvalila gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Lackoviću  i Gradu Đurđevcu na poklonima i dodijeljenom priznanju.

Nakon kraćeg druženja s gradonačelnikom, vrijedne članice održale su radni sastanak na kojem su dogovorile sudjelovanje udruge na manifestacijama u sklopu obilježavanja Dana grada te su odmah među sobom podijelile radne i kreativne zadatke koje treba odraditi do Đurđeva.