Nakon što je zbog neisplate uskrsnica nekoliko puta prozvan vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, u redakciju portala primili smo odgovor na upite vijećnika.

Vrbovečki umirovljenici čije su mirovine do 4.000 kuna dobit će po 100 kuna uskrsnice. Uskrsnice će im na kućni prag dostaviti djelatnici Hrvatske pošte počevši od ovog petka, 26. ožujka.

‘Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca, pojašnjava:

-Većina u Gradskom vijeću na čelu s HDZ-om zabrljala je isplatu uskrsnica. Nisu na vrijeme donijeli potrebne odluke kako bi krenuli s isplatom i onda su još krivnju za svoje neznanje, nesnalaženje i propust pokušali prebaciti na mene. Drago mi je da mogu objaviti kako su gradske službe ipak uspjele naći način kako isplatiti uskrsnice našim umirovljenicima. Vijeće nas je prisililo da izmišljamo rješenja, ali zbog dobrobiti naših umirovljenika napravili smo i to.

Kralj je napomenuo kako je u većina u Gradskom vijeću također zabrljala vlastitu odluku o povećanju porodiljnih naknada.

-Naime, kod izglasavanja Proračuna umjesto potrebnih 150.000 kuna za povećanje naknada osigurali su samo 50.000 kuna. Takve odluke većine nisu mi jasne. Moglo bi se zaključiti kako su namjerno osigurali premala sredstva i time pokušali prikazati mene kao nesposobnog. Mislim da su se prevarili i pokazali vlastitu nesposobnost. Zato me veseli dolazak izbora kad će građani, uvjeren sam, pokazati što misle o trenutnoj većini – HDZ-u, Jaiću, Sudincu i ostalima te im oduzeti mogućnost donošenja loših i štetnih odluka’.-dodaje Kralj.

Svi umirovljenici kojima pošta ne dostavi uskrsnice mogu se javiti tjedan dana nakon Uskrsa, znači od 12. do 23.travnja u gradsku upravu kako bi ostvarili svoje pravo.

Dragan Vicković/prigorski.hr