Na sjednici čazmanskog predstavničkog tijela vijećnik Ivan Kovačević (HDZ) pod aktualnim satom postavio je jedno pitanje gradonačelniku.

-U kojoj je fazi zdrava prehrana za OŠ Čazma? Što se po tom pitanju poduzima? Dosta područnih škola ni nema topli obrok?- upitao je vijećnik.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kazao je kako je vrtić u kategoriji Eko vrtića. – Upravo dajemo naglasak i na prehranu, gdje djecu želimo poticati na zdravu hranu i to mi kao Grad radimo. Opet dolazimo do priče tko je osnivač Osnovne škole Čazma (Županija op.a.) i njih baš briga.

Vidimo i sami da se jako mali broj učenika hrani u školi, malo je zainteresiranih, jer djeci to nije hrana koju bi oni htjeli jesti. Nije da se radi tamo loša hrana. nego jednostavno nema novaca, jer župan potroši naše novce negdje drugdje, pa nema za kvalitetniju prehranu – kazao je Pirak.

Da je Grad osnivač Osnovne škole prehrana učenika u Čazmi i svi našim područnim školama bila bi besplatna i to odgovorno tvrdim. Isto tako, ne bi naplaćivali sportskih udrugama s područja Grada korištenje sportske dvorane. Takve su stvari nedopustive.

Dakle, uputit ćemo dopis Školi da želimo da ova stvar bude kvalitetnije riješena. Tu su ljudi koji sjede i u Županijskoj skupštini i neka tamo upozore na problem. S obzirom da gradonačelnik nema dobar odnos sa Županijom ima vas koji imate bolji, pa dajte to riješite- kazao je Pirak.

prigorski.hr