Danas je održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme, a vijećnici su imali pod aktualnim satom pitanaj vezana na cestovnu problematiku.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je kako je puno cesta zbog radova zatvoreno na području Zagrebačke županije. -Pomalo je avantura doći do Zagreba. Uređuju se mostovi, velike prometnice, državne, županijske, lokalne ili autoceste, sve se uređuju iz jednog izvora, a to je Fond solidarnosti koji je namijenjen sanaciji infrastrukturnih objekata i privatnih kuća oštećenih od potresa.

Primijetili ste razliku održavanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, proširit ću to i na Sisačko-moslavačku županiju. Imamo deset kilometara ceste od Ludine, Mustafine Klade pa do granice županije. Ta cesta je obnovljena iz tog izvora. Imamo Novoselac – Rečica do naše županije, opet nova cesta. Imamo Križ – Prnjavorac – Dabci – nova cesta. U Dubravi su deseci kilometara cesta iz ovog izvora. Imamo Ivanić Kloštar, Mostari, Farkaševac i da sve ne spominjem.

Reagirao sam i svoje nezadovoljstvo iskazao prema Županijskoj upravi za ceste. Oni tu šansu i milijune eura nisu iskoristili. Zagrebačka županija je prema mojim informacijama povukla 520 milijuna kuna – pola milijarde kuna za obnovu cesta, a Bjelovarsko-bilogorska županija nula kuna.

Ministartsvo je natječaje raspisalo u drugom mjesecu, ciljano za našu županiju i nisu se javili. Otvoreno sam to županu rekao i nismo tu šansu smjeli propustiti. Sredstva su iskoristile Međimurska županija, Brodsko-posavska, Varaždinska županija, Karlovačka županija, a mi smo djelomično uzeli stvari u svoje ruke – rekao je Pirak i napomneuo kako Grad Čazma asfaltira županijske ceste.

-Župan je isto nezadovoljan stanjem u ŽUC-u, ali to je njegova odgovornost i mora se tu nešto učiniti da se stvari preokrenu. Od Ministarstva prometa smo dobili odluke za ovo što smo dosad napravili, vjerujem da neće biti problema s cestom koju sad radimo. Moramo biti brzi, jer rokovi za iskorištavanje tih novaca su blizu. Jedva smo dogovorili izvođača, jer svi rade osim kod nas. Od našeg ŽUC-a smo dobili suglasnost da smijemo njihove ceste obnoviti – zaključio je Pirak dodavši kako samo Čazma radi na taj način u županiji.

DSC_2874 DSC_2877 DSC_2885 DSC_2890 DSC_2892 DSC_2894 DSC_2896 DSC_2935 DSC_2940 DSC_2943