Grad Đurđevac je u suradnji s Komunalnim uslugama Đurđevac još 2018. godine krenuo s projektom zamjene starih otvorenih kontejnera s polupodzemnim spremnicima, a ovih je dana svoje polupodzemne spremnike za odvojeno sakupljanje otpada dobio i Dječji vrtić Maslačak.

Cilj je da što veći broj kontejnerskih mjesta u gradu budu zamijenjeni podzemnim kontejnerima koji su se pokazali vrlo efikasnim u brojnim gradovima, s obzirom na brojne prednosti. Sistem podzemnih kontejnera omogućava skladištenje i do tri puta veće količine otpada, a jedna od najvećih prednosti je to što se onemogućava raznošenje otpada, ali i širenje mirisa te eventualnih zaraza.

-Polupodzemni kontejneri pokazali su se izvrsnim pogotovo u centru grada, tamo gdje je manjak prostora i tamo gdje to narušava estetsku sliku grada. Zato stalno razvijamo svoje reciklažno dvorište, nabavljamo nove zelene otoke i spremnike za koje želimo da su što neupadljivi u prostoru– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, te je dodao kako će se ubuduće sve investicije u gradu koordinirati, odnosno gdje će se raditi prometna i komunalna infrastruktura, ugrađivat će se i spremnici.

-Važnost očuvanja okoliša i odvajanje otpada očito su ušli u naviku većini građana, a to možemo zahvaliti upravo ovakvim projektima. Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje dvije godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da u ovoj godini očekujemo još više odvojenog otpada -rekao je gradonačelnik i zahvalio se svim savjesnim građanima na dosadašnjem trudu u odvajanju otpada.

DSC1710-scaled DSC1711-scaled DSC1713-scaled DSC1716-scaled DSC1718-scaled-e1679662446474