Sisačko-moslavačka policija izvijestila je u utorak o dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i eksploziva, na sisačko i novljanskom području te o pronalasku dvije protupješačke mine na petrinjskom području.

Jedan građanin sisačkoj policiji jučer je dragovoljno predao 10 elektro-detonatorskih kapisla, 500 grama vojnog eksploziva, šest ručnih bombi, 12 lovačkih patrona, četiri školska upaljača za ručnu bombu i 130 komada puščanog streljiva.

U Novskoj je jedna građanka policiji dragovoljno predala automatsku pušku s pripadajuća dva spremnika i 501 komad streljiva, koje je pronašla na tavanu kuće.

Također jučer građanin je na petrinjskom području u mjestu Gora, uz makadamski put pronašao dvije protupješačke mine, koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, navodi se u priopćenju.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.