Bez obzira na pripajanja komunalnih tvrtki Vodovodu i kanalizaciji građani Karlovačke županije neće snositi troškove bilo kojih radova u Karlovcu, a ogulinski gradonačelnik Domitrović (SDP) to zna, odgovorio je u petak na kritike gradonačelnik Karlovca Damir Mandić (HDZ).

Ranije danas gradonačelnik Ogulina i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Dalibor Domitrović boravio je u Karlovcu  u društvu predstavnika inicijative građana Zvijezde i Gaze koji se protive načinu izvođenja radova u sklopu projekta gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa“ ukupno vrijedne više od 67 milijuna eura.

Domitrović je pri tom ustvrdio da je šteta nastala radovima od 50 milijuna do sto milijuna eura i da će je podmiriti svi građani Karlovačke županije povećanjem usluga vodoopskrbe i odvodnje, s obzirom da će ostale komunalne tvrtke u županiji do kraja godine biti pripojene karlovačkoj.

Predstavnik građana Gaze Milan Medić je izjavio da se insistira na pogrešnoj metodi radova i ponovio zahtjev za provođenjem „neovisna stručna revizija“ projekta kako bi se radovi provodili bez daljnjih oštećenja.

Karlovački gradonačelnik Mandić je rekao kako  je „od danas definitivno jasno da se ne radi ni o kakvoj brizi za građane, kulturnu baštinu i razvoj Karlovca, već zloupotrebi problema s radovima u Zvijezdi kojima svi svjedočimo“.

„Nakon što su radovi zaustavljeni 8. ožujka, otvoreno, argumentirano i pisano u svakom trenutku komunicirano je s inicijativom, predlagani su sastanci na koje se Medić nije odazivao, te pojašnjeno da pojedini prijedlozi nisu prihvaćeni jer su protuzakoniti“, dodao je je Mandić.

Naglasio je da će i dalje „činiti sve“ kako bi se riješili problemi s radovima.

„Nismo ih očekivali niti su ih stručnjaci predvidjeli“, istaknuo je karlovački gradonačelnik i dodao: „Obveza saniranja i vraćanja objekata u prvobitno stanje nije i neće biti na građanima.  U tijeku je postupak izrade elaborata postojećeg stanja koji će utvrditi sve aktivnosti vezane uz sanaciju objekata“.