Grad Zagreb objavio je u srijedu natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju bazena u Španskom. Vrijednost radova procijenjena je na 18 milijuna eura bez PDV-a, a gradnja bi trebala početi na proljeće, priopćili su iz Gradske uprave.

“Ovo je jedan od naših najavljenih velikih strateških projekata čija izgradnja kreće ove godine”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dodavši da to neće biti samo sportski bazen, već i rekreacijski i društveni centar.

U priopćenju se ističe da se početak radova očekuje na proljeće, a rok za izgradnju i opremanje objekta je 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Procijenjena vrijednost radova i opremanja iznosi oko 18 milijuna eura, bez PDV-a, dodaju.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je da se planira izgradnja zatvorenog bazena u visini jedne podzemne i dvije nadzemne etaže.

Osim sportsko-edukacijskog bazena, tu će biti edukacijsko-rehabilitacijski bazen, sauna, fitness i mala korektivna dvorana te tribina za 300 gledatelja.

Osim bazena Špansko, iz Grada Zagreba poručuju da rade na realizaciji još sportskih strateških projekata poput rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj ulici te obnove Doma sportova.

Rok za dostavu ponuda na natječaj za izvođača radova za bazen Špansko je 13. veljače, ističu iz Grada.