Grad Vrbovec povećao je iznose stipendija za 50 posto za učenike srednjih škola i 25 posto za studente za školsku godinu 2022./2023.

Novi iznosi stipendija za srednjoškolce bit će 60 eura, odnosno 452 kune umjesto dosadašnjih 300 kuna, dok će studenti dobivati po 100 eura mjesečno umjesto dosadašnjih 600 kuna.

U manjem iznosu povećane su i stipendije za deficitarna zanimanja, za studente medicine i logopedije, koje od sada iznose 140 eura odnosno 1.054 kune mjesečno.

– Izdvajanja za djecu i mlade u našem su fokusu od prvog dana. Svake godine pokušavamo uvesti nešto novo. Lani smo uveli posebne, veće stipendije za deficitarna zanimanja u iznosu od 1000 kuna dok smo ove godine uspjeli podići iznose za sve – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Dodao je da kada su u pitanju ukupna ulaganja u djecu, ista su se udvostručila u posljednjih pet godina i danas iznose 12,5 milijuna kuna dok su prije iznosila oko 6,4 milijuna kuna.

– Naši osnovnoškolci dobivaju radne bilježnice i pomagala svake godine, a od ove godine subvencioniramo i knjige za srednjoškolce. Povećali smo naknade za novorođenčad, sufinanciranje logopeda, dajemo više za pomoćnike u nastavi, kao i za produženi boravak dok se najviše i dalje izdvaja za smještaj djece u predškolske ustanove – kazao je.

Ovo je prvo povećanje iznosa stipendija nakon 14 godina, odnosno od 2008. godine. Prijave za natječaj za stipendije otvorene su do 17. studenog, a sve upute i obrasci mogu se preuzeti na stranicama Grada Vrbovca.