Grad Vrbovec i ove godine sufinancira kastraciju i sterilizaciju mačaka

13. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Grad Vrbovec i ove godine sufinancira kastraciju i sterilizaciju mačaka

Ilustracija


Drugu godinu zaredom Grad Vrbovec objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje troškova kastracije i sterilizacije mačaka na području grada Vrbovca u 2022. godini. Grad će financirati vlasnicima mačaka troškove sterilizacije i kastracije u iznosu od 50% iznosa troškova, a maksimalno 200,00 kuna (s PDV-om) za ženke, odnosno 100 kuna (s PDV-om) za mužjake.

‘Drago mi je da smo i ove godine nastavili sufinanciranje kastracije i sterilizacije mačaka. Pred nama je veljača pa je pravo vrijeme za ovakav tip akcije. U nastavku godine očekujemo i proširenje sufinanciranja kastracija na pse kao i mikročipiranje, nakon što županija raspiše svoj natječaj’, izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Pravo na financiranje troškova kastracije imaju vlasnici mačaka s prebivalištem na području grada Vrbovca. Financiranje će se odobriti samo za sterilizaciju, odnosno kastraciju mačaka, dok druge troškove vlasnik snosi sam.

Zahtjev za financiranje podnosi se u veterinarskim ambulantama prilikom dopreme životinja na kastraciju/sterilizaciju. Obrazac zahtjeva dostupan je i na mrežnoj stranici Grada Vrbovca ili se može preuzeti u Veterinarskoj stanici Vrbovec i Veterinarskoj ambulanti Lonjica te specijalističkoj veterinarskoj praksi Dugi dog.