Mačka je među omiljenim kućnim ljubimcima. Rijetka su domaćinstva u nas koja nemaju mačku. No, prevelik rast broja mačaka nekad i zabrinjava, posebno kad se o njima nema tko brinuti. Rješenje je u sterilizaciji odnosno kastraciji mačaka.

Grad Vrbovec i ove će godine sufinancirati kastraciju i sterilizaciju mačaka na području grada Vrbovca. Grad će financirati vlasnicima mačaka troškove sterilizacije i kastracije u iznosu od 50% iznosa troškova, a maksimalno 25 eura za ženke, odnosno 15 eura za mužjake.

– Povećan je iznos sufinanciranja. Građani nemaju nikakve brige s papirologijom, važno je da imaju prebivalište na području grada Vrbovca. Trebaju se javiti u Veterinarsku stanicu Vrbovec ili Veterinarsku ambulantu Lonjica, tamo će priložiti osobnu iskaznicu i dobiti račun. Naplatu će veterinarska stanica i ambulanta rješavati direktno s Gradom – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

Nekoliko Vrbovčana stalno vodi brigu o “javnim mačkama”, a među njima je i Dragica Cukerić koja redovito hrani mačke koje žive ispod stubišta u ulaska u Zagrebačku banku.

Druga skupina “javnih mačaka” živi na Trgu Petra Zrinskog 14 i 16, a o njima skrbi Dragana Dvorski.