Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec donio je u petak Odluku o isplati prigodnih jednokratnih naknada „Uskrsnica“ umirovljenicima i nezaposlenim osobama s područja grada Svete Nedelje, u iznosu od 250 kuna.

Kriteriji za isplatu su da osoba ima prijavljeno prebivalište na području grada Svete Nedelje, da visina osnovne mirovine (bez dodataka) ne prelazi iznos od 2801 kn, te nezaposlenost koja se dokazuje podnošenjem Potvrde o nezaposlenosti od strane
Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (samo nezaposlene osobe koje neće biti na popisnoj listi dostavljenoj od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).

Zagreb: U dvorani Algebre održana je konferencija Poduzetnički mindset

Isplata se obavlja u razdoblju od 30. ožujka do 13. travnja po naseljima u Društvenim domovima i zgradi Gradske uprave kako slijedi:

  • 1. Bestovje, 30. ožujka od 9 do 13 sati na adresi: DD Bestovje, Prudnjaki 2a, Bestovje
  • 2. Brezje, 31. ožujka od 9 do 13 sati na adresi: Franje Gredelja 4, Brezje
  • 3. Jagnjić Dol-Mala Gorica-Srebrnjak, 01. travnja od 9 do 13 sati na adresi: Augusta Šenoe 34, Mala Gorica
  • 4. Kerestinec-Kalinovica-Žitarka, 04. travnja od 9 do 13 sati na adresi: Rimski trg 1, Kerestinec
  • 5. Novaki, 05. travnja od 9 do 13 sati, na adresi: Novačka cesta 16, Novaki
  • 6. Orešje, 06. travnja od 9 do 13 sati, na adresi: Trg lipa 30, Orešje
  • 7. Rakitje, 07. travnja od 9 do 13 sati, na adresi: Rakitska cesta 4, Rakitje
  • 8. Strmec, 08. travnja od 9 do 13 sati, na adresi: Vladimira Nazora 13, Strmec
  • 9. Sveta Nedelja Svetonedeljski Breg, 11. travnja od 9 do 13 sati, na adresi zgrade gradske uprave, Trg Ante Starčevića 5 (prizemlje)

Isplata će se obavljati uz predočenje osobne iskaznice, odreska mirovine za mjesec veljaču 2022. godine ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za mjesec veljaču 2022. godine te temeljem Potvrde o nezaposlenosti od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nezaposlenih osoba koje neće biti evidentirane na popisnoj listi dobivenoj od strane HZZ.

Fotografija 1

Grad Sveta Nedelja zatražio je popis nezaposlenih osoba od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Zagreb, te će se isplata nezaposlenim osobama obavljati temeljem navedenog popisa.

Ukoliko građani koji ostvaruju ovo pravo ne podignu „Uskrsnicu“ u svom naselju, slobodni su istu podići na bilo kojoj od drugih navedenih lokacija.

– Molimo sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mjera i naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – poručili su iz Grada.