Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec objavio je kako je danas obišao dom obitelji u Novom Selu Glinskom, a za koji je Grad Sveta Nedelja odigurao 300.000 kuna.

Objavu prenosimo u cijelosti.

Zajedno s gradskim vijećnikom grada Samobora Stjepanom Razumom, prof. obišao sam obitelj čiji ćemo dom obnoviti u Novom Selu Glinskom. Drago mi je što je istu kuću posjetio i predsjednik RH Zoran Milanović, s kojim je bilo korisno i informativno razmijeniti pokoju riječ.

Kao što sam naveo i prije, kad se kamere ugase, svim tim ljudima koji su i prije potresa živjeli u najsiromašnijem području Hrvatske i dalje treba pomoći.

U proračunu Grada osigurali smo 300.000,00 kn za namjensku izgradnju kuće, točnije za građevinski materijal za kuću g. Norkovića. Uz ta sredstva, drago mi je što smo skupili na našem Adventu pozamašnu svotu novca i donacija za pomoć u izgradnji kuće, koja će se sigurno do 16. siječnja još dodatno povećati. Svima koji su sudjelovali u tome, od srca hvala.

Osim novca iz gradskog proračuna i donacija, veliku volju i donaciju materijala i “ruku” iskazali su naši poduzetnici i obrtnici. Tako ćemo izgradnju kuće pokriti kroz segment naše gradske donacije, privatnih donacija i donacija naših poduzetnika i obrtnika.
Prihvaćam kritiku kako smo neke stvari mogli i prije učiniti, no osobno, nisam htio nagliti s ničime, s obzirom na pojedince u politici, a pogotovo ne s uplatama iz naše gradske blagajne u proračun(e) drugih gradova/općina. Dobio sam zanimljive informacije i iskustva iz dijaspore i poslanom novcu izvana, o čemu ću progovoriti u Saboru u siječnju.

Potraga za obitelji koja novi objekt neće koristiti kao buduću vikendicu i “rezervni” dom ili ima konzervatorske “blokade” ili neurednu imovinsko pravnu situaciju je uzela nešto više vremena od očekivanog. Zahvaljujem se Hrvatskoj vojsci (koja je i dalje na terenu), pogotovo g. Širiću, satniku i pripadniku Tigrova, na vrlo korisnim i direktnim informacijama bez ikakvog uvijanja, ali i na suradnji s našim vatrogascima i donatorima. Inače ekipa g. Širića i dalje pomaže unesrećenima u podizanju domova. Za to zaslužuju pljesak i javnu pohvalu.
Svim žiteljima potresom pogođenog područja želim ljepšu, sigurniju budućnost, prvenstveno sa stabilnim tlom pod nogama, u svakom smislu. Obitelji čiju kuću obnavljamo, stojim na raspolaganju dokle god kuća ne bude dovršena.