Grad Novi Marof nastavlja s uključivanjem u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj – „Zelena čistka“, koja će se održati dana 27. travnja 2024. (subota).

Podupiranjem kampanje podižemo svijest građana i omogućujemo aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.

Cilj kojeg 27. travnja žele ostvariti jest čišćenje lokacija u smjeru Belskog dola, Bela kamenolom, doline rijeke Lonje, Paka – nadvožnjak, izletište Grebengrad uz cestu i ostalo, u skladu s odazivom građana.

“Ovim putem molimo gradske udruge, djelatnike gradskih ustanova i sve građane dobre volje da se odazovu ovoj akciji kako bi uspješno izvršili našu obvezu u sklopu ove kampanje i još bitnije – uredili zagađeni okoliš u našoj neposrednoj blizini.”-poručuju iz Grada.

Akcija će se održati 27. travnja u subotu s početkom u 9.30 sati. Mjesto okupljanja je novo dvorište tvrtke Novokom d.o.o., Možđenec 1V u Novom Marofu.

Grad Novi Marof osigurat će uključivanje komunalne službe u nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije – lopate, grablje, rukavice, vreće za smeće i ostalo.

“Ipak, iz praktičnih razloga, molimo sudionike akcije da, ako ju posjeduju, ponesu svoju opremu. Prijevoz sudionika akcije do lokacija koje će se uređivati je osiguran, kao i okrjepa po završetku akcije za sve sudionike. Za ostale informacije i detalje u vezi akcije obratiti se Ivani Horvat Dačnik, na e-mail: [email protected], T: 612-744. Na navedene kontakte molimo prijavite vaše sudjelovanje u ovoj akciji.”-poručuju iz Grada.