Gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima je održao konferenciju za medije uoči sjednice Gradskog vijeća. Gradski pročelnik Sandro Novosel na konferenciji se osvrnuo na rezultate upisa u dječje vrtiće na području Križevaca.

– Nažalost, liste čekanja su se opet dogodile. Najveća je u Dječjem vrtiću Križevci, a postoji i u ostalim vrtićima. Nekih 135 do 140 djece je na listi čekanja u Dječjem vrtiću Križevci. Na temelju usporedbe podataka u druga tri vrtića, a to su sv. Josip, Zraka sunca i Čarobna šuma, utvrđeno je da su ista djeca na listi čekanja u gradskom vrtiću te na listama u tri privatna vrtića na području grada. Neka djeca su upala u kvotu za gradski vrtić, ali su stekla i pravo upisa u druge vrtiće na području grada. Kad se ti podaci usporede, dolazimo do brojke od 80 djece koja su ostala neupisana, a imaju uvjete.

Kako bi se riješio taj problem, Dječji vrtić Križevci će dobiti nove kapacitete. Postignut je dogovor s tvrtkom Medikament koja djeluje u prostoru bivše vojarne. Tvrtka će se do kraja rujna iseliti iz tog prostora, a prostor će potom biti preuređen za potrebe Gradskog vrtića Križevci. Tim proširenjem kapaciteta dobit ćemo prostor za 4 skupine, odnosno 80 djece. Molimo roditelje za razumijevanje. Početkom sljedeće godine će novi kapaciteti biti u funkciji. Velik broj djece koja su na listi čekanja ipak će dobiti mogućnost predškolskog obrazovanja u gradskom vrtiću – rekao je Novosel i dodao kako Grad i dalje sufinancira smještaj djece u vrtićima na području susjednih općina te u dva obrta za čuvanje djece na području Križevaca.